Hvordan kjøpe en Amazon Echo i Norge?

Oppdatert 4/2/2018: Det er et par måter å kjøpe på nå:

  1. Via en videresender med amerikansk adresse
  2. Via en norsk Amazon frontend tjeneste
  3. Kjøp den internasjonale versjonen av Alexa

Alternativt kan du fly over og kjøpe selv, eller få en kompis til å ta med tilbake selvfølgelig, men det enkleste er nok allikavel å bare bestille en selv slik jeg har beskrevet her.

Videresender

I Norge er det 2 aktører som tilbyr videresendingsadresse, nemlig VirtualSpend og JetCarrier. Jeg anbefaler JetCarrier, så vil fokusere på de. Jeg mener og at  hvis du skal bruke Amazon, at du bør bli Amazon Prime medlem.

Direktebestilling

Det er også mulig å bestille direkte uten å måtte beregne moms og toll selv. JetCarrier har et søsterselskap, Boxeez, som håndterer alt dette, og du kan da kjøpe i norske kroner, og få en totalpris på forhånd. Her er den internasjonale SmartHub versjonen klar for bestilling i NOK. Dette er det enkleste hvis du ikke er interessert i forholde til andre fordeler og variabler.

Internasjonal versjon

Du kan nå og kjøpe direkte, og få Alexa fortollet på vanlig måte når man kjøper fra utlandet. Søk opp de internasjonale versjonene, feks «Alexa International» på Amazon.com sin side.

Bestilling

Når du da handler på Amazon, så kan du betale med ditt Norske kredittkort, men du må bruke din nye US adresse som leveringsadresse på Amazon, hvis du da ikke kjøper den internasjonale utgaven. Med Prime betaler du ikke ekstra for frakten til JetCarrier, så de tar ned totalen du må betale moms for.

Frakten for Jetcarrier vil være ca 279kr, og mva rett under 500kr litt avhengig om du får en på tilbud eller til fullpris.

Venting

Deretter er det bare å vente, til den kommer i posten! Den kommer med en US plug strømadapater, men som støtter 220v, så husk å ha en reiseomformer klar så du kommer igang!

Hva du må ha i handlekurven

Jeg anbefaler den sorte Echo Plus for hjemmeautomasjon og musikk. Dot krever en ekstern høytaler for god musikk, så den er ikke like fleksibel. Har du barn så ta med fjernkontrollen også, da det gjør det lettere for de å bruke den.

Én kommentar til “Hvordan kjøpe en Amazon Echo i Norge?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *